ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ DO IT THE FERTILITY WAY

Το Do It The Fertility Way (DFW) είναι  ένα πρόγραμμα υποστήριξης και βελτίωσης της γονιμότητας.

  • Δημιουργήθηκε και παρέχεται από τη Ροζίνα Παλαιολόγου, Ψυχολόγο, κάτοχο αδείας άσκησης επαγγέλματος με αρ. πρωτ. 11326/15-05-09.
  • Ολοκληρώνεται σε 8 εβδομαδιαίες συνεδρίες.
  • Οι μέθοδοι που χρησιμοποιούνται είναι η Γνωσιακή Συμπεριφοριστική Θεραπεία και το Mindfulness, οι οποίες είναι κλινικά και ερευνητικά αποδεδειγμένες και συμβάλουν στην αύξηση των πιθανοτήτων εγκυμοσύνης.

ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ

Στη γυναίκα που είναι 20, 30, 40 χρονών και προσπαθεί να μείνει έγκυος, είτε με φυσικό τρόπο είτε μέσω ιατρικής υποβοήθησης.

Το DFW απευθύνεται στη γυναίκα η οποία αντιμετωπίζει:

Διαταραχές ωορρηξίας

Η εύρεση και η κατανόηση το λόγου που δεν κάνουμε ωορρηξία κατά τον έμμηνο κύκλο, αποτελεί το πρώτο βήμα για να φτάσουμε στη λύση. Το DFW μας εκπαιδεύει έτσι ώστε να βοηθήσουμε, συμπληρωματικά και με φυσικό τρόπο, στη θεραπεία των ανωορρηκτικών κύκλων.

Πολυκυστικές ωοθήκες

Αποτελεί έναν από τους κύριους λόγους υπογονιμότητας, ενώ εμπλέκει και ζητήματα μεταβολισμού . Το DFW συμπεριλαμβάνει τεχνικές μείωσης του στρες καθώς και τεχνικές αλλαγής τρόπου σκέψης σχετικά με τη διατροφή, η οποία παίζει καθοριστικό ρόλο στις γυναίκες με πολλά ωοθυλάκια.

Αποβολές

Το να μην υπάρχει δυσκολία στο να προκύψει η εγκυμοσύνη, αλλά στο να πάρουμε το μωρό στο σπίτι, είναι κάτι που αυξάνει το στρες καθ’ όλη τη διάρκεια της κυοφορίας. Με το DFW επεξεργαζόμαστε τα ανάμεικτα συναισθήματα που δημιουργούνται, έτσι ώστε να φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα χωρίς να χάσουμε την αίσθηση ελέγχου μας ασφαλίζει στη ζωή.

Ορμονικές διαταραχές

Τα ορμονικά προβλήματα αποτελούν έναν από τους βασικούς παράγοντες που στέκονται εμπόδιο στη γονιμότητα. Το DFW δρα μειώνοντας την κορτιζόλη, την ορμόνη του στρες, κι αυτό με τη σειρά του, πυροδοτεί έναν κύκλο βελτιώσεων στα επίπεδα και των υπολοίπων ορμονών (όπως π.χ. της PRL και της LH).

Επαναλαμβανόμενες IVF

Όταν ξεκινά ένας κύκλο υποβοηθούμενης αναπαραγωγής δε γνωρίζουμε ποτέ ποιο θα είναι το αποτέλεσμα. Παλεύουμε να νικήσουμε το αίτιο που δημιουργεί το πρόβλημα, τα συναισθήματα αλλάζουν από τη μία στιγμή στην άλλη, κι είναι σα να βρισκόμαστε σε ένα τρενάκι του λουνα-παρκ. Με το DFW μαθαίνουμε να βιώνουμε κάθε βήμα της διαδικασίας, διατηρώντας τη συναισθηματική ισορροπία που χρειάζεται.

Ανεξήγητη υπογονιμότητα

Η υπογονιμότητα χωρίς το «γιατί» ονομάζεται «ανεξήγητη» από ιατρικής άποψης, ενώ θα μπορούσε να αποδοθεί και σε ψυχικά αίτια. Η ψυχολογία δεν είναι τίποτα περισσότερο από την έκφραση της χημείας του εγκεφάλου, στο σώμα, στη σκέψη, στη συμπεριφορά και στο συναίσθημα. Αυτό σημαίνει ότι το σώμα και ο νους αποτελούν ένα ενιαίο σύνολο. Το DWF δε θεραπεύει την ψυχή, αλλά βοηθά το ίδιο το σώμα και το νου, να συμμετέχουν ενεργά στη θεραπεία.

Προετοιμασία προσπάθειας υποβοηθούμενης αναπαραγωγής

Το πρόγραμμα DFW έχει στόχο να λειτουργήσει συμπληρωματικά και κατά τη διάρκεια μιας προσπάθειας εξωσωματικής, έτσι ώστε να ωθήσει το σώμα να φτάσει στο βέλτιστο αποτέλεσμα, δλδ να δημιουργήσει και να υποστηρίξει μία εγκυμοσύνη.

Δανεικό γενετικό υλικό

Η ιατρική μας προσφέρει τη δυνατότητα να αποκτήσουμε δικό μας παιδί χρησιμοποιώντας τη βοήθεια γενετικού υλικού ενός τρίτου ατόμου. Κι ενώ για τον ιατρό αυτό φαίνεται κάτι σύνηθες κι εύκολο, για εμάς είναι καινούριο κι όχι τόσο αυτονόητο. Με το DFW ενημερωνόμαστε σχετικά με το τι σημαίνει πρακτικά μια τέτοια επιλογή τόσο για το παρόν όσο και για το μέλλον, επεξεργαζόμαστε τα ανάμεικτα συναισθήματα που προκύπτουν από αυτήν και αποφασίζουμε αν κάτι τέτοιο μας ταιριάζει να το επιλέξουμε.